Pasta met salieroomsaus, paddenstoelen en amandelen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 blaadje(s) salie
In Huis
- 400 g pasta
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 2 teentje(s) knoflook in plakjes
- 400 g paddenstoelen
- 150 g amandelen
- 150 ml cream sherry
- 250 ml kalfsfond (of bouillon)
- 200 ml slagroom
- naar smaak peper en zout
- 50 g parmezaanse kaas
Recept stappen
- Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
- Verhit de olie in een grote koekenpan. Zijn het grote paddenstoelen, snij ze dan in stukken. Voeg de knoflook, paddenstoelen, salie en amandelen toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudgeel wordt.
- Voeg dan sherry toe en kook in. Schenk de kalfsfond en room erbij en laat 3-4 minuten koken en iets indikken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de saus over de pasta en rasp er wat Parmezaanse kaas over.