Pasta met romige preisaus en zalm
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks prei
- 200 gram spinazie
- 4 stuks zalmfilet op de huid
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram pasta (spaghetti bijvoorbeeld)
- 200 gram zuivelspread
- olie of boter om in te bakken
- 100 gram doperwten
- 8 takjes dille
- scheutje citroensap
Recept stappen
- Zet 2 pannen met water op het vuur en breng aan de kook. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de prei doormidden om goed schoon te maken, snijd in grootte stuken. Voeg de prei toe aan 1 van de pannetjes met water en kook tot de prei zacht is, ca. 10 minuten. Kook in de andere pan de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de prei af wanneer die klaar is en voeg het met de zuivelspread en de helft van de spinazie toe in een bakje en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit wat olie in een pan. Bak de ui en de knoflook voor 2 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de rest van de spinazie en de doperwten toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur bakken. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen wat olie of boter in een andere pan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak ca. 5 minuten op de huid tot ze knapperig en bruin is. Draai om en bak nog ca. 2 minuutjes. Haal uit de pan en verwijder de huid.
- Voeg nu de pasta, groenten, zalm en prei/room saus samen op een bord. Garneer met eventueel een paar takjes dille en een scheutje citroensap.