Pasta met romige groene pompoensaus, cannellinibonen, rozemarijn en Parme Vegano van Mr. & Mrs. Watson
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram groene Acorn pompoen
- 1 stuks rode ui
- 3 el rozemarijn
- 200 gram pastinaak
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 pakje haverroom
- 1 blikje cannellinibonen
- 2 bakje Parme Vegano
- naar smaak landcress
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 200 ml water
- 0.5 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snij in kleine blokjes van 1-2 cm.
- Snipper de rode ui. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit zachtjes aan. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Voeg bij de ui. Voeg de pompoen toe als de ui glazig is en bak stevig aan.
- Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm. Voeg toe. Hak de knoflook en voeg toe. Bak nog 5 minuten al omscheppend aan. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de pasta (zie tip) al dente in 9-11 minuten. Giet af.
- Voeg het water bij de pompoen en pastinaak, verkruimel het bouillonblokje erover en breng aan de kook. Laat 6-8 minuten afgedekt gaar smoren. Voeg de haverroom toe en warm even mee. Pureer kort met de staafmixer tot saus. Het hoeft niet helemaal glad te worden, een beetje bite is wel lekker.
- Giet de bonen af en bewaar het vocht (dat bevat veel eiwit). Voeg de bonen, wat bonenvocht en 2/3 van de Parme Vegano toe. Warm nog even door. Voeg evt. nog wat bonenvocht toe tot de gewenste sausdikte is bereikt. Breng op smaak met peper.
- Serveer de volkoren fusilli met de romige pompoensaus, garneer met de overige Parme Vegano en royaal landcress.
- Je hebt meer dan de aangegeven hoeveelheid pasta gekregen voor evt. grote eters.