Pasta met romige champignon-roomsaus, postelein-witlof slaatje en geroosterde walnoten
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 el rozemarijn
- 2 stengel bleekselderij
- 300 gram pastinaak
- 500 gram kastanjechampignons
- 300 gram volkoren spaghetti (zie tip)
- 80 gram walnotenhalfjes
- 200 ml (haver)room
- 100 gram winterpostelein
- 1 stuks witlof
- 20 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 1 el honing/agave siroop
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Snipper de sjalot. Verwarm olie in een hapjespan of wok en fruit glazig. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Voeg samen met een goede snuf zout toe.
- Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Voeg bij de sjalot. Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak zachtjes verder.
- Halveer de kastanjechampignons en snij in dunne plakjes. Voeg toe en bak het geheel ca. 5 minuten op hoog vuur.
- Kook de spaghetti in 9 minuten al dente (zie tip). Roer in het begin om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Rooster de walnootjes zachtjes in een droge koekenpan. Voeg, als ze beginnen te kleuren, een scheutje olie en wat zout toe. Zet weg.
- Voeg de (haverroom)room bij de groenten en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Maak een dressing van de gedroogde tijm, olijfolie extra vierge, citroensap en honing/agave siroop. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Verwijder het hart van de witlof en snij in halve ringetjes. Voeg bij de dressing, hussel en strooi de helft van de walnoten erover.
- Snij de peterselie fijn en schep samen met de spaghetti en een beetje kookvocht door de roomsaus. Warm even door, breng om smaak met flink peper en wat zout.
- Verdeel over de borden, garneer met de achtergehouden walnoten en serveer de salade erbij.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.