Pasta met raapstelen en room
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Sjalot
- 2 bosje(s) Raapstelen
In Huis
- 400 g Pasta
- 100 ml Slagroom
- 2 teen Knoflook
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Kook de pasta beetgaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de worteltjes van de raapstelen en was goed. Doe de raapstelen met aanhangend vocht in een grote pan en laat op laag vuur enkele minuten slinken.
- Snipper de sjalotjes en knoflook.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotjes en knoflook zachtjes aan tot de sjalot zacht is geworden.
- Voeg dan de raapstelen toe en schep goed om.
- Roer de room er door en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta goed af en roer er een eetlepel olijfolie door. Schep de saus erdoor en serveer direct.
- <br>Tip: gebruik voor dit recept korte pasta bijv. orecchiette of penne.