Pasta met palmkool, feta-crèmesaus, geroosterde venkel en amandelschaafsel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 80 gram amandelschaafsel
- 1 tl venkelzaadjes
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks rode peper
- 4 stengels bleekselderij
- 300 gram volkoren fusili (zie tip)
- 300 gram palmkool
- 2 bakje crème fraîche
- 200 gram feta
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 2 tenen knoflook
- 70 ml, ca. water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de venkel in dunne plakjes. Meng met olie, kneepje citroensap, peper en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de venkel lekker zacht is geworden.
- Zet een pan water met zout op voor de pasta.
- Rooster het amandelschaafsel en de venkelzaadjes in een grote koekenpan (zonder olie) tot het schaafsel begint te kleuren. Laat afkoelen op een bordje.
- Snipper de rode ui. Fruit zachtjes in wat olie in de eerder gebruikte koekenpan. Voeg zout toe. Hak de knoflook en rode peper fijn (verwijder zaadjes als je niet van pittig houdt). Snij bleekselderij in stukjes, bak zachtjes mee.
- Kook de pasta gaar in 9-11 minuten (ziet tip). Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!)
- Breng een pan met een laagje water met zout aan de kook. Snij met een scherp mes de nerven uit de palmkoolbladeren en snij in repen. Heb je het kroontje van de plant gekregen (dus een bosje wat kleinere bladeren), laat de nerf dan zitten, die is nog mals genoeg. Kook ca. 6 minuten. Giet en spoel koud af.
- Doe de crème fraîche en feta met de aangegeven hoeveelheid water in een maatbeker. Staafmix tot een gladde saus
- Voeg de fetasaus bij de bleekselderij en ui en warm mee.
- Meng de pasta en palmkool door de romige groenten. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met de venkel.
- Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.