Pasta met oesterzwammen en gebakken spekjes
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 g Oesterzwammen
- 2 stuk(s) Sjalot
- 10 g Peterselie
- 125 g Spekblokjes
In Huis
- 350 g Penne
- 1 stuk(s) Rode peper
- 1 teentje(s) Knoflook
- Olijfolie om te bakken
- 300 ml Slagroom
- 75 g Geraspte kaas
Recept stappen
- 1. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- 2. Scheur de oesterzwammen in stukken.
- 3. Snipper de sjalotten.
- 4. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij fijn.
- 5. Hak de knoflook en peterselie fijn.
- 6. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes ongeveer 5 minuten aan. Ze moeten bruin maar niet hard worden.
- 7. Voeg de oesterzwammen, sjalot, rode peper en knoflook toe aan de spekjes en bak ongeveer 4 minuten mee.
- 8.Schenk de room erbij en voeg de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook. Kook in ongeveer 5 minuten in tot een mooie saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- 8. Giet de pasta goed af en roer door de saus. Roer ook de kaas erdoor en bestrooi met de rest van de peterselie