Pasta met krokant buikspek, knoflook en parmezaan
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 350 gram buikspek gegaard
- 1 stuks rode ui
- 6 teentjes knoflook
- 2 stengel lente-ui
In Huis
- 400 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
- olie om te bakken
- 1 el chilivlokken
- 3 el witte wijn
- 3 el parmezaanse kaas (plus extra voor het serveren)
Recept stappen
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Snij het buikspek in reepjes van 1 centimeter breed. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de wortel in blokjes.
- Verhit wat olie in een grote pan op hoog vuur. Voeg het buikspek toe en bak goudbruin in ca. 8 minuten. Verwijder het vet dat vrijkomt uit de pan. Voeg vervolgens de knoflook, rode ui, wortel en chilivlokken toe. Roer alles goed door en bak het geheel totdat het buikspek krokant is en de knoflook geurt.
- Blus af met de witte wijn. Meng alles door elkaar tot de wijn is verdampt.
- Snij de lente-ui in ringetjes.
- Voeg de gekookte pasta, parmezaanse kaas en lente-ui toe. Meng alles goed en proef of er nog wat extra zout en peper nodig is.
- Serveer direct met extra parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.