Pasta met ham en kaas, én asperges!
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram soepasperges
- 300 gram volkoren conchigliette (zie tip)
- 1 stuks ui
- 200 gram slagersachterham van Snuyters
- 1.5 bakje crème fraîche
- 250 gram jong belegen geraspt
- 200 gram spinazie
- 200 gram cherrytomaatjes
- 3 stuks little gem
- 1 stuks roodlof
In Huis
- 2 teen knoflook
- boter en olie om te bakken
- 2 tl gedroogde tijm
- kneepje citroen (optioneel)
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta en een pannetje met water en zout voor de asperges (in stukjes).
- Verwijder de onderste 2 à 3 cm van de asperges. Schil en snij in stukken van ca. 2 cm. Kook in ca. 5 min. beetgaar en giet af. Bewaar wat kookvocht!
- Kook de pasta in 7-8 minuten al dente en giet af.
- Snipper de ui en knoflook. Verhit in een wok of hapjespan een klont boter en wat olie. Fruit de ui glazig en voeg de knoflook en tijm erbij.
- Verwarm de oven voor op de grill stand.
- Snij de plak ham in blokjes van ca. 0,5 cm. Voeg bij de ui als hij glazig is en bak even mee. Voeg de crème fraîche en 4 el van het aspergevocht erbij. Roer de pasta en de helft (!) van de kaas erdoor. Voeg eventueel nog wat aspergevocht toe. Roer de aspergestukjes en de spinazie erdoor. Laat wat slinken.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en wat citroensap (kan uit een flesje). Strooi de rest van de kaas erover. Zet 5-10 minuutjes onder de grill.
- Maak in een slakom een dressing van de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en voeg bij de dressing. Snij de little gem en roodlof in reepjes en voeg toe.
- Serveer de ovenschotel als er een bruin korstje op zit met de salade erbij.
- Je hebt meer pasta gekregen voor eventueel grotere eters.