Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met gesmoorde kippendijfilet, tomaat en verse basilicum

Kip

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 1 rode ui
  • 2 takjes basilicum
  • 300 gram kippendijfilet
  • 250 gram tomaten

In Huis

  • 5 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 400 gram (verse) spaghetti
  • 75 gram Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de uien totdat deze transparant zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak heel even mee. Blijf erbij en roer want de knoflook mag niet verbranden, anders wordt alles bitter. Doe het blik tomaten inclusief sap in de pan. Maak de tomaten iets fijn met een houten spatel en breng aan de kook. Voeg basilicum, peper en zout toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. De saus is goed als de olie zich duidelijk scheidt van de tomaten.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder de koude kraan. Zet weg in een zeef of vergiet.
  3. Snij de kip in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 5 minuten aan. Voeg de tomatensaus toe en laat het mengsel met de deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min stoven.
  4. Halveer de cherrytomaten. Voeg toe aan het mengsel en stoof 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de saus met de spaghetti en rasp de Parmezaanse kaas erover. Serveer direct met nog wat verse basilicum er over.