Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met cavolo nero, knolselderij, aubergine en saus van gerookte amandelen

Vegan

  • Totale tijd minuten
2024 41 VEGA VEGAN romige amandelpasta tomatentapenade cavolo nero knolselderij aubergine 0774

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 stuks aubergine
  • 1 stuks gele ui
  • 200 gram knolselderij
  • 300 gram spaghetti
  • 1 stuks citroen
  • 120 gram smokehouse amandelen
  • 1.5 potje tomatentapenade
  • 200 ml soja cuisine
  • 300 gram spinazie
  • 1 bosje verse munt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 tl chilivlokken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water met zout op. Hier ga je de spaghetti en de knolselderij samen in koken.
  2. Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een grote koekenpan. Snij de aubergine in blokjes van 2 cm en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur ca. 10 minuten tot goudbruin en zacht. Voeg een snufje zout toe, schud tussentijds om en voeg wat extra olie toe indien nodig. De aubergine neemt veel olie op. Snipper de ui en voeg toe als de aubergine begint te bruinen. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat rustig doorbakken.
  3. Schil intussen de knolselderij en snij in blokjes van ca. 1 cm. Doe de spaghetti samen met de knolselderij in de pan, roer door en kook de spaghetti al dente in 9-10 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht (!).
  4. Maak de amandelsaus. Gebruik hiervoor de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Rasp de citroenschil. Mix de amandelen met de tomatentapenade, knoflook, chilivlokken, rasp van de citroen en de soja cuisine tot een gladde saus.
  5. Voeg de amandelsaus samen met een soeplepel kookvocht bij het aubergine-mengsel en roer door. Voeg de spinazie toe en schep om tot geslonken.
  6. Voeg als laatst de spaghetti en knolselderij toe en roer alles door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe zodat het een smeuïg geheel wordt.
  7. Hak naar smaak muntblaadjes fijn en garneer de pasta met de muntblaadjes.
  8. Goed om te weten: Het leuke idee om gerookte amandelen te mixen met zongedroogde tomaatjes, kregen wij van Vanja van der Leeden.