Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met cavolo nero, knolselderij, aubergine en saus van gerookte amandelen

Vegetarisch, Vegan

2024 41 VEGA VEGAN romige amandelpasta tomatentapenade cavolo nero knolselderij aubergine 0774

Ingrediënten

In de box

  • 1.5 stuks aubergines
  • 1 stuks gele ui
  • 200 gram knolselderij
  • 300 gram cavolo nero
  • 300 gram spaghetti
  • 1 stuks citroen
  • 120 gram smokehouse amandelen
  • 1.5 potje tomatentapenade
  • 200 ml soja cuisine
  • 1 bosje munt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 tl chilivlokken
icon package

Recept stappen

  1. Het leuke idee om gerookte amandelen te mixen met zongedroogde tomaatjes, kregen wij van Vanja van der Leeden!
  2. Zet een grote pan water met zout op. Hier ga je de spaghetti en de cavolo nero samen in koken. Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een grote koekenpan. Snij de aubergine in blokjes van 2 cm en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur ca. 10 minuten tot goudbruin en zacht. Voeg een snufje zout toe, schud tussentijds om en voeg wat extra olie toe indien nodig. De aubergine neemt veel olie op. Snipper de ui en voeg toe als de aubergine begint te bruinen. Schil de knolselderij, snij in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat rustig doorbakken.
  3. Spoel de cavolo nero af. Snij met een scherp mes een stukje langs de nerf aan de onderkant van de steel en ris vervolgens met je handen het blad van de nerf. Snij het blad in grove repen.
  4. Doe de spaghetti in de pan, breng aan de kook en zet een timer voor 4 minuten. Voeg na 4 minuten de cavolo nero toe en kook nog 5 a 6 minuten, tot de pasta al dente is en de cavolo nero gaar. Giet en spoel kort koud af en bewaar wat kookvocht(!).
  5. Maak de amandelsaus. Gebruik hiervoor de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Rasp de citroenschil. Mix de amandelen met de tomatentapenade, knoflook, chilivlokken, rasp van de citroen en de soja cuisine tot een gladde saus.
  6. Voeg de amandelsaus samen met een soeplepel kookvocht bij het aubergine-mengsel en roer door.
  7. Voeg als laatst de spaghetti en cavolo nero toe en roer alles door elkaar. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe zodat het een smeuïg geheel wordt.
  8. Hak naar smaak muntblaadjes fijn en garneer de pasta met de muntblaadjes.