Pasta met broccoli en blauwe kaas saus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks broccoli
- 1 stuks witte ui
- 150 gram Brabantse Blauwschimmel
- 100 ml boerenslagroom
In Huis
- 1 teentje knoflook
- olie om te bakken
- 300 gram schelpjespasta
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet een pan met een laagje water en zout op voor het koken van de broccolistronken straks. Zet ook een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Snij de stronk van de broccoli en snij die in stukjes. Maak van de rest kleine roosjes. Doe de stukjes broccolistronk bij het kokende water en kook in ca. 6-8 minuten gaar.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit de ui zachtjes aan in een afsluitbare wok of hapjespan.
- Voeg de broccoliroosjes en de knoflook toe en hussel een paar keer om. Voeg 2 el water toe, dek af en laat in ca. 8-10 minuten zachtjes stomen tot knapperig beetgaar. Check tussendoor of het niet droog kookt en/of aanbrandt.
- Snij intussen de blauwe kaas in blokjes.
- Kook de pasta al dente volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar wat kookvocht.
- Giet de broccolistronkjes af en mix ze fijn met de staafmixer, met eventueel wat kookvocht van de pasta. Maak goed op smaak met peper en zout.
- Roer de blokjes blauwe kaas en slagroom er doorheen zodat ze een beetje smelten.
- Roer de broccolisaus en de roosjes door de pasta. Roer nog wat olijfolie extra vierge erdoor en serveer.