Pasta met Brabantse blauwschimmelkaas, witlof, spinazie en oesterzwammen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks witlof
- 300 gram knolselderij
- 250 gram Brabantse blauwschimmel
- 125 gram crème fraîche
- 300 gram spinazie
In Huis
- olie om te bakken
- 300 gram fusilli
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de witlof, verwijder het hart en snij in parten. Schil de knolselderij en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Scheur de oesterzwammen in stukken. Doe in een mengkom met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven gaar.
- Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht(!).
- Meng door de pasta de crème fraîche en de blauwe kaas en laat smelten. Roer er vervolgens de spinazie door. Laat het geheel weer goed warm worden en laat de spinazie slinken. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper.
- Meng de groenten uit de oven erdoor en serveer.