Pasta carbonara met buikspek en witlofsalade
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stronkje witlof
- 0.5 stuks ui
- 3 el Bulgaarse yoghurt
- 2 stuks appel
- 400 gram buikspek
- 150 gram Fryske kaas belegen
- 3 stuks eieren
In Huis
- 400 gram spaghetti
- 1 tl suiker
- olie om te bakken
Recept stappen
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder eventueel het hart van de witlof en snij in ringen. Snipper de ui en doe met de yoghurt en suiker in een schaal. Verdun zo nodig met water tot een dressing. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Schep samen met de witlof door de yoghurtdressing. Zet koel weg tot gebruik.
- Snij de buikspek in dunne reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de buikspek op hoog vuur knapperig (de buikspek is al gegaard).
- Rasp de kaas. Klop de eieren los en meng met de helft van de kaas. Voeg het vet van de buikspek toe en breng op smaak met peper.
- Giet de pasta af en bewaar het kookvocht! Haal de pan van het vuur. Roer het eimengsel en de buikspek door de pasta en voeg langzaam kookvocht toe tot je het smeuïg genoeg vindt.
- Serveer direct met de rest van de kaas en de witlofsalade.