Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta a la Norma met Mozzarella de Bufala

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pasta a la Norma met Mozzarella de Bufala | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuks aubergines
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 bol buffelmozzarella

In Huis

  • 400 gram pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • witte wijnazijn
  • 15 gram basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet alvast een pan water met zout op voor de pasta.
  3. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 á 1.5 cm (als je tijd hebt is het de moeite waard om de blokjes nu met zout te bestrooien en een half uurtje te laten intrekken, dan droog deppen met keukenpapier).
  4. Doe de tomaatjes in een ovenschaal met een scheutje olie, peper en (grof zee)zout. Schuif voor ca. 25 minuten in de oven.
  5. Bak de aubergine in een pan met olie bruin en goed gaar.
  6. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Scheur de mozzarella in stukken. Bewaar eventueel een beetje voor op je boterham, zo lekker!
  8. Hak de knoflook fijn. Bak als de aubergine goed geslonken en bruin is, de knoflook even mee. Breng op smaak met peper en zout. Roer de mozzarella er doorheen en voeg als laatste de tomaatjes uit de oven toe.
  9. Hak de basilicum grof en meng erbij. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct met de pasta.