Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Parmigiana van aubergine en mediteraanse kip

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks gele ui
  • 400 gram Italiaans gemarineerder kipdijstukjes
  • 300 gram spinazie
  • 4 sneetjes landbrood
  • 50 gram Stockâlde Fryske kaas
  • 50 gram rucola

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie en boter om te bakken
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el (riet)suiker
  • 2 bollen mozzarella
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden op de grill stand.
  2. Snij de aubergines in plakken van 0,5 centimeter. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  3. Verwarm olie in een ruime koekenpan of grillpan en gril de aubergine plakken voor ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
  4. Bak in dezelfde pan met wat extra olie de kipdijstukjes in 6 minuten bruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  5. Verwarm in dezelfde pan wat boter en voeg de ui en knoflook toe, bak voor 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, chilivlokken, suiker, peper en zout toe, laat 10 minuten pruttelen. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  6. Snij de mozzarella in plakken. In een ovenschaal, leg op de bodem de aubergine plakken, daarbovenop de kipstukjes, de tomatensaus, de mozarella en maak af met een laagje geraspte Stockâlde Fryske kaas. Gril voor 5 minuten in de oven.
  7. Laat 5 minuten afkoelen en serveer met rucola.