Parelcouscous met tofu, cranberry, regenboogwortel en romige kerriesaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram regenboogwortel
- 1 stuks rode ui
- 300 gram parelcouscous
- 40 gram amandelschaafsel
- 350 gram tofu
- 1 bakje kerriespecerijen
- 150 gram (vegan kokos)yoghurt
- 1 bosje dille, koriander en munt
- 2 struik roodlof
- 60 gram cranberries gedroogd
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el (vegan) mayonaise
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
- 2 el water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de wortel en snij in plakjes van ca. 1 cm. Snij de ui in parten. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Zet een pan met ruim water met zout op voor de parelcouscous. Breng aan de kook en kook in ca 7 minuten gaar.
- Rooster het amandelschaafsel enkele minuten in een droge koekenpan tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord. De koekenpan gebruik je hierna ook voor de tofu.
- Dep de tofu goed droog en snij in blokjes van 1-2 cm. Verwarm (zonnebloem)olie in de koekenpan en bak de tofu op hoog (!) vuur in ca. 6 minuten bruin en knapperig. Voeg de helft van de kerriespecerijen toe, schud een paar keer om en zet het vuur uit (anders verbranden de specerijen). Haal uit de pan, leg op een bord met keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
- Maak in een kommetje een sausje van de (vegan kokos)yoghurt, (vegan) mayonaise, de overgebleven kerriespecerijen, citroensap (ca. 1 el bij 2p) en de aangegeven hoeveelheid water. Schep door de warme parelcouscous.
- Hak de dille, koriander (incl. dunne steeltjes) en munt fijn. Snij de roodlof in ringen. Schep samen met de ovengroenten en de cranberries door de parelcouscous. Breng eventueel op smaak met peper, zout en een extra kneepje citroensap.
- Serveer de parelcouscous met de tofu en het amandelschaafsel.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: 0,5 tl komijnpoeder, 2 tl kerriepoeder en 0,25 tl kurkuma