Parelcouscous met geroosterde groenten en geitenkaas
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram peen
- 300 gram pastinaak
- 1 stuks sjalot
- 400 gram geschoonde spruiten
- 30 gram amandelschaafsel
- 150 gram bleekselderijhart
- 300 gram parelcouscous (zie tip 1)
- 1 stuks sinaasappel
- 1.5 pakje zachte geitenkaas
- 15 gram koriander (zie tip 2)
- 20 gram dille
In Huis
- 2 teen knoflook (met schil)
- olie om te bakken
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan gezouten water op voor de parelcouscous.
- Schil de peen en pastinaak en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Snij de sjalot in smalle parten. Halveer grotere exemplaren spruiten. Meng samen met de knoflook (met schil) in een kom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven. Schep tussentijds om.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze begint te kleuren. Hou apart.
- Snij het bleekselderijhart (het binnenste lichtgroene deel) in dunne plakjes.
- Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar (zie tip 1). Giet af en hou warm.
- Rasp de sinaasappel. Maak in een kommetje een dressing van de sinaasappelrasp, rode wijnazijn en olijfolie extra vierge. Druk de gepofte knoflook uit het schilletje, prak en meng door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij het vruchtvlees van de sinaasappel in stukjes. Brokkel de geitenkaas.
- Hak de koriander en dille fijn (incl. dunne steeltjes). Schep samen met de bleekselderij, dressing, sinaasappel en de helft (!) van de geitenkaas, door de warme parelcouscous. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de couscous over de borden, schep de groenten erover. Garneer met het amandelschaafsel en de rest van de geitenkaas.
- 1: Je hebt meer parelcouscous gekregen voor grote eters. 2: Zo kun je koriander en peterselie uit elkaar houden: koriander heeft een ronder blad dan peterselie.