Parelcouscous met gerookte kip, cranberry, regenboogwortel en romige kerriesaus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram regenboogwortel
- 1 stuks rode ui
- 300 gram parelcouscous
- 300 gram gerookte kipdijstukjes
- 40 gram amandelschaafsel
- 150 gram yoghurt
- 5.5 tl kerriespecerijen
- 1 bosje dile, koriander en munt
- 2 stuks roodlof
- 60 gram cranberries gedroogd
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el mayonaise
- 2 el (ca.) citroensap (mag uit flesje)
- 2 el water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de wortel en snij in plakjes van ca. 1 cm. Snij de ui in parten. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Zet een pan met ruim water met zout op voor de parelcouscous. Breng aan de kook en kook in ca 7 minuten gaar. Giet af en hou warm.
- Leg het pakje gerookte kipdijstukjes in een kom met heet (maar niet kokend!) water zodat deze wat opwarmt.
- Rooster het amandelschaafsel enkele minuten in een droge koekenpan tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Maak in een kommetje een sausje van de yoghurt, mayonaise, kerriespecerijen, citroensap (ca. 1 el bij 2p) en de aangegeven hoeveelheid water.
- Hak de dille, koriander (incl. dunne steeltjes) en munt fijn. Snij de roodlof in ringen. Schep samen met de yoghurtsaus, cranberries en de ovengroenten door de parelcouscous. Breng op smaak met peper, zout en een extra kneepje citroensap.
- Haal de kip uit de verpakking en voeg bij de parelcouscous.
- Serveer de parelcouscous met het amandelschaafsel.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: 0,5 tl komijnpoeder, 2 tl kerriepoeder en 0,25 tl kurkuma