Tomaat-basilicumgazpacho en speltpizza met venkel, courgette en mozzarella
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 bol(len) buffelmozzarella
- 4 takje(s) tijm
- 2 courgettes
- 1 (grote) venkel
- 1 rode ui
- 1 el rozemarijn
- 2 speltpizzabodems
- 4 flesjes tomaat-basilicumgazpacho
- zure room (naar smaak)
- ijsbergsla (optioneel)
In Huis
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Scheur de mozzarella in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Hak de knoflook fijn. Doe de mozzarella samen met de helft van de olijfolie extra vierge, de knoflook, de tijm, peper en zout in een schaaltje. Laat even marineren.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snij de courgettes en venkel in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Hak de rozemarijn fijn. Meng de andere helft van de olie en de rozemarijn door de groenten en ui en bestrooi alles royaal met peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ongeveer 4 minuten grillen. Hussel om en grill nog eens 4 minuten tot er bruine randjes ontstaan.
- Haal de bakplaat uit de oven, doe de grill uit en zet de oven op 200 graden. Haal het bakpapier met de groenten van de bakplaat en rol de pizzabodem(s) met bijgeleverd bakpapier uit op dezelfde bakplaat. Verdeel de groenten en de mozzarella over de pizzabodem(s) en besprenkel met de olie van de mozzarellamarinade. Bak in 15-20 minuten af.
- Schenk de gazpacho in kommen en doe er een dot zure room in.
- Serveer de gazpacho met de pizza.
- Maak eventueel een frisse salade erbij van ijsbergsla met een lekkere dressing naar keuze.