Paprika-noedelomelet met bright lights snijbiet en cashewnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram snijbonen
- 1 stuks broccoli
- 2 stuks puntpaprika
- 8 stuks eieren
- 300 gram bright lights snijbiet
In Huis
- 100 gram woknoedels
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 0.5 stukje gember
- scheutje melk
- 2 tl sambal
- 2 el sojasaus
- naar smaak chilivlokken (optioneel)
- naar smaak sesamolie (optioneel)
- naar smaak citroensap (mag uit flesje)
- 80 gram chashewnoten (optioneel)
Recept stappen
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook voor de noedels en een ruime pan met een laag gezouten water voor de broccoli.
- Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet en spoel koud af.
- Leg de snijbonen in stapeltjes, verwijder alleen het steeltje en snij diagonaal in stukjes van ca. 1,5 cm. Voeg bij het kokende water en zet een wekker op 3 minuten. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Voeg na de 3 minuten bij de snijbonen en kook nog ca. 4 minuten tot beide groenten beetgaar zijn.
- Verwarm olie in een grote koekenpan Snij de paprika in reepjes en roerbak op hoog vuur in ca. 5 minuten. Hak intussen de knoflook fijn. Voeg op het laatst de helft(!) van de knoflook en wat zout toe.
- Kluts de eieren los in een kom met een scheutje melk, de sambal, sojasaus en peper. Voeg de uitgelekte noedels toe samen met de paprika. Verwarm nog wat olie in de koekenpan (bij 4p zijn waarschijnlijk twee koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar) en bak de omelet een beetje bruin en net gaar.
- Schil en rasp de gember. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Spoel de snijbiet af en snij in stukjes. Voeg toe en bak tot geslonken.
- Voeg als de snijbiet geslonken is de andere helft van de knoflook, broccoli en snijbonen toe en schep een paar keer om. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken en/of een lepeltje sesamolie als je dat in huis hebt.
- Laat ieder zelf citroensap naar smaak over de groenten sprenkelen. Serveer met eventueel wat cashewnoten en de omelet.