Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paprika gevuld met lams-kalfsgehakt en een frisse rijstsalade

  • Totale tijd minuten
2951 Paprika Gevuld Met Lamsgehakt En Een Frisse Rijstsalade Met Kervel

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 400 gram lams-kalfsgehakt Tex Mex gekruid
  • 2 stuks paprika
  • 200 gram peen
  • 4 stuks tomaten
  • 0.5 krop Romaine sla
  • 1.5 el koriander

In Huis

  • 300 gram rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el citroensap (uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid per persoon 75 gram rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Hak de knoflook fijn (hou een klein beetje heel fijngesneden knoflook apart voor de dressing).
  4. Snipper de ui en fruit glazig in wat olie. Voeg het gehakt toe en bak rul, doe als laatste de knoflook erbij.
  5. Halveer intussen de paprika's en verwijder de zaadjes.
  6. Meng ca. 1 soeplepel (bij 4p) van de rijst door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg de halve paprika in een ovenschaal en vul met het gehakt-rijstmengsel. Voeg een klein scheutje water toe. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven.
  8. Schil de peen en snij in hele kleine stukjes. Snij de tomaten ook in hele kleine stukjes. Snij de romaine sla in fijne reepjes. Hak de koriander grof. Meng de rest van de rijst met de groenten en koriander. Meng de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijn azijn, het citroensap, het kleine beetje knoflook en flink peper en zout door de rijst.
  9. Serveer de gevulde paprika's met de rijstsalade. Garneer eventueel met nog wat overgebleven koriander.