Paprika-aubergine-kikkererwtenstoof met rijst en zure room
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 teen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 2 stuks paprika
- 1 stuks aubergine
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 el munt
- 2 el koriander
- 1.5 bakje zure room
In Huis
- 240 gram rijst
- 1 blikjes kikkererwten
- 1 blikje tomatenpuree
- 0.5 tl kurkuma
- 0.5 tl chilivlokken
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl korianderzaad
- 100 ml milde olijfolie
- olie om te bakken
Recept stappen
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm.
- Verhit de olie in een braadpan. Voeg de specerijen toe en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de knoflook, rode peper, paprika en aubergine toe en roerbak ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg het zout, de kikkererwten (afgieten indien nodig) en cherrytomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven.
- Hak de munt en koriander fijn. Meng door de zure room.
- Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de zure room en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stoof met de zure room en rijst.
- Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.