Pappardelle met Italiaanse wildzwijnragout
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 g wild zwijn
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) wortel
- 2 stengel(s) bleekselderij
In Huis
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 300 ml droge rode wijn
- 400 g pappardelle pasta
- 2 el parmezaanse kaas
- 300 ml water
- naar smaak bouillonpoeder
Recept stappen
- Snipper de ui, snijd de wortel en selderij in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak een beetje bruin. Voeg de uien toe en bak 5 minuten mee. Roer af en toe. Voeg de wortel en selderij toe. Bak samen nog 5 minuten tot de groenten wat zachter zijn geworden. Voeg de wijn toe en laat grotendeels verdampen op hoog vuur. Voeg je de passata toe.
- Voeg wat water toe tot dat het vlees bijna onder staat. Breng verder op smaak met peper, zout en wat bouillonpoeder. Laat 2 ½ uur koken op middelhoog vuur, roer af en toe.
- Kook in de tussentijd pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
- Roer de vleessaus door de hete pasta, voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Serveer met wat Parmezaanse kaas.