Pappardelle met champignons en tijm
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Champignons
- 4 takje(s) Tijm
- 125 ml Creme fraiche
- 2 stuk(s) Eieren
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 400 g Pappardelle pasta
- 40 g Parmezaanse kaas
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Halveer de champignons. Hak de knoflook fijn en haal de blaadjes van de tijm.
- 2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons samen met de tijmblaadjes. Bak ca. 8 minuten tot de champignons bruin worden. Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog 30 seconden. Breng op smaak met peper en zout.
- 3. Kook de pappardelle volgens gebruiksaanwijzing.
- 4. Meng de eieren met de crème fraîche en de Parmezaanse kaas.
- 5. Giet de pasta af en meng het roomkaasmengsel door de hete pasta. Schep er de champignons door.
- 6. Serveer met nog wat geraspte Parmezaanse kaas.
- <br>Tip: vleeseters kunnen nog wat gebakken bacon door de pasta mengen. Vegetariers kunnen vegetarische baconblokjes nemen