Pannenkoekjes met garnalen en prei
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 32 g Garnalen
- 1 stuk(s) Dunne prei
- 1 stuk(s) Rode puntpaprika
In Huis
- 1 stuk(s) Rode peper
- 250 g Bloem
- 4 tl Maizena
- naar smaak Peper en zout
- 2 stuk(s) Eieren
- 400 ml Water (ijskoud)
- om te bakken Zonnebloemolie
- 6 el Sojasaus
- 6 el Rijstazijn
- 12 el Water
- 2 tl Suiker
- 1 tl Geroosterd sesamzaad
Recept stappen
- Snijd zo nodig grote garnalen in tweeën.
- Snijd de prei in ringetjes en was goed.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en snijd de peper fijn.
- Meng de bloem met de maïzena in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Klop het ei en het ijskoude water los in een andere kom.
- Voeg er de bloem en maïzena beetje voor beetje aan toe terwijl je goed roert met een garde of de mixer.
- Schep de garnalen, prei, paprika en 3/4 van de hiernaast genoemde hoeveelheid rode peper door het beslag.
- Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan van ca. 20 cm doorsnede.
- Draai het vuur middelhoog en schep een deel van het beslag in de pan (je maakt 1 pannenkoek per persoon).
- Bak ca. 4 min totdat de onderkant goudbruin en knapperig is en bovenkant er droog uitziet.
- Keer om en bak nog ca. 3 min. Leg op een bord en houd warm.
- Bak zo de andere pannenkoekjes.
- Maak de dipsaus door de sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamzaad en water te mengen.
- Snipper nog wat rode peper door de saus.
- Serveer de pannenkoekjes met de saus.