Panko- pompoen uit de oven met omelet en raapstelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Pompoen
- 2 bosje(s) Raapstelen
- 100 g Vlaskaas
In Huis
- 50 ml Olijfolie
- 2 takje(s) Tijm
- 2 takje(s) Rozemarijn
- naar smaak Peper en zout
- 150 g Parmezaanse kaas
- 1 stuk(s) Citroen
- 100 g Panko broodkruim
- 2 stuk(s) Sjalot
- 8 stuk(s) Eieren
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 C. Was de pompoen en snij hem in parten. Verwijder zaad en draden. Leg op een ovenplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Hak de tijm en rozemarijn fijn. Strooi ½ eetlepel van de kruiden over de pompoen. Bestrooi met peper en een beetje zout.
- Bak ca. 20 minuten in het midden van de oven. Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen. Meng 100 g van de Parmezaanse kaas met de citroenrasp, panko en de rest van de gehakte kruiden. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Hou dit mengsel apart.
- Bereid de omelet voor. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, laat uitlekken en snij in grove stukken. Snipper de sjalotjes. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Voeg de sjalot toe en bak zachtjes ca. 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pompoen uit de oven en verdeel er het panko-kaas-kruidenmengsel over. Bak weer 10 minuten in het midden van de oven.Totdat de panko en kaas knapperig bruin zijn.
- Meng de eieren met de jong belegen kaas en 25 g van de Parmezaanse kaas. Verhit 3 eetlepels olie in de koekenpan en schenk het ei-mengsel in de pan. Bak op laag vuur ca. 10 minuten. Voeg de raapstelen toe en bak mee totdat deze geslonken zijn. Zorg dat de bovenkant nog nat is. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en zet de pan boven het midden van de oven. Bak totdat de bovenkant mooi bruin is. Snij in punten en serveer met de pompoen.
- (gebruik rijst of ander graan om te serveren)