Paneer met spruiten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Paneer
- 2 stuk(s) Uien
- 200 g Spruiten
In Huis
- 6 el Plantaardige olie
- 3 cm Gember
- 5 teentje(s) Knoflook
- 1 el Kerriepoeder
- 1 stuk(s) Groene peper
- 400 ml Passata
- 200 ml Water
- naar smaak Peper en zout
- 3 el Creme fraiche
- naar smaak Korianderblad
- Naanbrood
Recept stappen
- 1. Snijd de paneer in blokjes. Verhit 3 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de paneer goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
- 2. Pureer de uien in de keukenmachine of rasp ze fijn. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snijd de groene peper in blokjes.
- 3. Doe nog 3 eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin de uienpuree goudbruin. Doe de gepureerde tomaten, gember en knoflook erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de kerriepoeder en de groene peper toe en bak 3 minuten mee. Voeg het water en wat zout en peper toe. Breng aan de kook.
- 4. Maak de spruiten schoon en snijd in kwarten. Doe in de saus. Kook samen tot de saus begint in te dikken en de spruiten beetgaar zijn.
- 5. Roer er de crème fraîche en de paneer door en laat weer even doorwarmen. Garneer met de koriander blaadjes.
- 6. Serveer met naanbrood of witte rijst.
- <br>Tip: I.p.v. spruiten kun je ook stukjes broccoli toevoegen