Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Palmkoolrolletjes met worstgehakt, pasta met een tomatensalade

  • Totale tijd minuten
1738 Palmkoolrolletjes Met Venkelworst En Pasta Met Een Salade Van Paprikatomaat

Ingrediënten

In de box

  • 300 g Palmkool
  • 1 stuk(s) Uien
  • 400 g Italiaanse rundergehakt
  • 2 stuk(s) (Roze) tomaten

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 blikje(s) Gepelde tomaten
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Suiker
  • 50 g Geraspte kaas
  • naar smaak Citroensap
  • 300 g Pasta
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op om de koolbladeren te blancheren. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de knoflook fijn en fruit kort aan in een steelpannetje met olie. Voeg het blik tomaten en de gedroogde tijm toe. Breng met deksel aan de kook en laat zachtjes zeker 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en een klein beetje suiker.
  3. Pak 2 grote palmkoolbladeren per persoon om rolletjes van te maken (de rest van de bladeren gebruik je later als vulling). Snij met een scherp mes de nerf uit het blad maar laat hetbovenste stukje nerf (circa 10 cm) zitten zodat het blad bij elkaar blijft. Blancheer deze bladeren 2 a 3 minuten. Haal de bladeren uit de pan (bewaar het water voor de pasta), spoel af met koud water en laat uitlekken.
  4. Snij ondertussen ook de nerf uit de overgebleven bladeren en snij in dunne reepjes.Snipper de ui.
  5. Verhit in een wok een scheutje olie, fruit de ui glazig en doe het Italiaanse worstgehakt erbij. Bak rul en voeg dan de palmkoolreepjes toe. Roerbak nog een paar minuten.
  6. Verdeel het worstmengsel in zoveel porties als je bladeren hebt. Leg steeds wat op het bovenste deel van een blad en rol strak op. Wat overblijft kan je bij de tomatensaus doen. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal en giet de tomatensaus er voorzichtig omheen. Bestrooi met wat geraspte kaas en schuif gedurende 15 minuten in de oven.
  7. Snij de verse tomaten in dunne plakken en leg op een bord. Besprenkel met wat citroensap, olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  8. Kook de pasta gaar (in het water van de palmkool) volgens aanwijzing op de verpakking.Serveer de pasta met de palmkoolrolletjes en de tomaten-salade.