Palmkoolpesto met walnootjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram palmkool
In Huis
- 50 gram walnoten
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml olijfolie extra vierge
- 100 gram oude kaas (optioneel)
Recept stappen
- Zet een pan met water en zout op voor de palmkool. Snij de nerven uit de palmkoolbladeren en snij vervolgens in repen. Kook de palmkool in 6-7 minuten gaar. Schep er een beetje kookvocht uit en bewaar voor straks.
- Hak de walnoten grof en rooster in een droge koekenpan op middelhoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Laat afkoelen.
- Snij de knoflook doormidden en verwijder het loofje. Maal vervolgens met de staafmixer de knoflook, de walnoten en de olijfolie extra vierge tot een puree. Giet de palmkool goed af, laat uitlekken en voeg toe. Maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht van de palmkool toe. Of, als je het lekker vindt, nog een scheutje olijfolie extra vierge.
- Rasp, als je dat in huis hebt, oude kaas (of Parmezaan) en roer door de pesto. Breng op smaak met peper en zout.