Palmkool-bataatstamppot met een gehaktbal
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram palmkool
- 800 gram Doré aardappelen
- 500 gram oranje bataat
- 4 stuks gehaktbal
In Huis
- boter om te bakken
- scheut melk (optioneel)
Recept stappen
- Snij met een groot mes de nerf uit de palmkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes.
- Schil de aardappel en bataat, snij in grote stukken en zet net onder water in een echt grote pan. Voeg zout toe. Leg de gesneden palmkool erop, dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten koken (de palmkool stoomt).
- Verwarm boter en wat olie in een braadpan. Bak de gehaktballen ca. 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Zet het vuur zachter, doe er een scheutje water (2 el bij 4p) bij en zet de deksel net niet sluitend op de braadpan. Keer af en toe. Na ca. 20 minuten zijn ze gaar.
- Giet de aardappels en bataat af. Stamp fijn met een goede klont boter, meer vocht is waarschijnlijk niet nodig; evt kun je nog wat melk toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de gehaktbal.