Paksoistamppot met rookworst en gekaramelliseerde ui
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ui
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 2 stuks Shanghai paksoi
- 4 stuks rookworsten
In Huis
- 2 klontjes boter
- 2 el balsamicoazijn
- olijfolie (om te bakken)
- 2 dl melk
Recept stappen
- Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze in een pan met deksel met een klontje boter op laag vuur heel langzaam. Voeg na ca. 5 minuten, als ze al een beetje zacht beginnen te worden, 2 el balsamico azijn erbij en laat dat nog ca. 10 minuten meestoven. Langer mag ook, maar belangrijk om af en toe voorzichtig om te scheppen.
- Schil intussen de aardappels, snij in stukken en zet op in koud water met een beetje zout. Kook de aardappels in ca. 15 minuten goed gaar.
- Snijd de onderkant van de paksoi, haal de bladeren los en was deze goed. Snij het witte gedeelte in dunne reepjes en het groene in iets dikkere repen. Hou het wit en groen apart van elkaar.
- Verwarm intussen de rookworsten in het plastic in een pan met water. Laat niet aan de kook komen!
- Giet de aardappels af en prak met de melk en een klontje boter tot een gladde puree.
- Meng dan het witte gedeelte van de paksoi erdoor en warm even goed door. Voeg vervolgens het groene deel paksoi toe en meng weer goed door. Je kunt er zoveel paksoi bij doen als je zelf lekker vindt.
- Dien de stamppot op met de rookworst en de uien.