Paksoi stamppot met braadworst en gekarameliseerde ui
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 rode uien
- 1 kilo aardappels
- 2 stronken paksoi
- 4 runderworsten
In Huis
- 2 klontjes boter
- 2 el balsamicoazijn
- olijfolie (om te bakken)
- 2 dl melk
Recept stappen
- Pel de rode uien en snij ze in ringen. Stoof ze in een pan met deksel met een klontje boter op laag vuur heel langzaam. Na ca. 5 minuten, als ze al een beetje zacht beginnen te worden, voeg je 2 el balsamico azijn erbij en laat dat nog ca. 10 minuten meestoven. Langer mag ook, maar belangrijk om af en toe voorzichtig om te scheppen.
- Schil ondertussen de aardappels, snij ze in stukken en zet ze op in koud water met een beetje zout. Kook de aardappels in ca. 15 minuten goed gaar.
- Snijd de onderkant van de paksoi, haal de bladeren los en was deze goed. Snij het witte gedeelte in dunne reepjes en het groene in iets dikkere repen. Houd het wit en groen apart van elkaar.
- Zet een koekenpan met wat olie op het vuur en bak daarin de braadworsten langzaam gaar in ca. 15 minuten.
- Giet de aardappels af en prak ze met de melk en een klontje boter tot een gladde puree.
- Meng dan het witte gedeelte van de paksoi erdoor en warm even goed door. Voeg vervolgens het groene deel paksoi toe en meng weer goed door. Je kunt er zoveel paksoi bij doen als je zelf lekker vindt.
- Dien de stamppot op met de braadworst en de uien.