Paella met garnalen, paprika, aubergine, sperziebonen en gedroogd zeewier
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 puntpaprika's
- 2 stengels bleekselderij
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 blikje tomatenstukjes
- 1 bakje specerijen:1 tl kurkuma, 0.5 tl paprikapoeder, 0.25 tl chilipoeder.
- 4 el zeewier mix
- 300 gram rijst, Calasparra
- 400 gram sperziebonen
- 32 garnalen
In Huis
- 1000 ml water
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 el zonnebloemolie
Recept stappen
- Zet het water met bouillonblokje(s) op in een pannetje.
- Snij de paprika en bleekselderij in stukjes en de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een ruime pan mét anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui en bleekselderij 5 min. Voeg knoflook, aubergine en paprika toe en bak nog 5 min.
- Roer het halve (bij 4p)blikje tomatenstukjes samen met het specerijenbakje bij de groenten en bak dit nog een paar minuten.
- Voeg een soeplepel van de bouillon en zeewiermix erbij en roer dit door. Doe ook de rijst in de pan, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Dek tussendoor af met een deksel en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. De rijst is na ca 25 min gaar.
- Zet een laagje water op met wat zout. Dop de boontjes en snij in kleine stukjes van ca. 1 cm. Blancheer ca 5 min, tot de gewenste bite is bereikt. Spoel ze af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
- Bak ondertussen de garnalen roze en gaar in een koekenpan in een beetje olie op hoog vuur.
- Voeg op het laatst, eventueel met nog een beetje bouillon, de sperzieboontjes toe aan de rijst zodat ze mee opwarmen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met de garnalen.
- NB. Het kan zijn dat je te veel bouillon hebt. Het hoeft niet perse op, als de rijst gaar en min of meer droog-gekookt is (naar smaak, want een beetje smeuïg is ook lekker), dan is het klaar!