Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paddenstoelenrisotto met bataat, roodlof of waterkers

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Paddenstoelenrisotto met koolrabi en roodlof | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks witte ui
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram bataat
  • 300 gram Blue Japon rijst
  • 1 stuks citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 stuks roodlof
  • 30 gram waterkers

In Huis

  • 1200 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olijfolie om te bakken
  • scheutje witte wijn (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • 1 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met het water en de bouillon (zie tip) op.
  2. Snipper de ui. Snij de venkel in kleine stukjes. Fruit in een afdekbare wok tot de ui glazig is. Schil de bataat en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Bak even mee. Voeg de risottorijst toe en laat ook glazig worden.
  3. Rasp de citroenschil (hou apart) en pers het sap.
  4. Blus de risotto af met het citroensap en eventueel een scheutje witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg ca. 1 soeplepel bouillon toe. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nog een soeplepel toe en roer dan weer even om. De rijst moet ongeveer 20-25 min koken. De bouillon hoeft niet op.
  5. Snij de paddenstoelen in grove stukken. Verwarm olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen in ca 5 min goudbruin. Hak de knoflook fijn. Voeg met de tijm toe en bak nog een minuutje mee. Hou warm.
  6. Voeg als de rijst beetgaar is, maar het geheel nog wel een beetje smeuïg is, een scheut olijfolie extra vierge en flink peper toe. Dek af en laat even staan.
  7. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes, voeg bij de risotto.
  8. Serveer de risotto met de paddenstoelen en garneer met wat plukjes waterkers en de citroenrasp.
  9. Vervang de groentebouillon voor paddenstoelenbouillon als je dat in huis hebt.