Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Paddenstoelen-noedelomelet met bright light snijbiet en cashewnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Paddenstoelen-noedelomelet met bright light snijbiet en cashewnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 100 gram woknoedels (zie tip)
  • 300 gram snijbonen
  • 1 stuks broccoli
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 8 stuks eieren
  • 0.5 stukje gember
  • 300 gram bright light snijbiet
  • 1 stuks limoen
  • 80 gram chashewnoten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • scheutje melk
  • 2 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak chilivlokken (optioneel)
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook voor de noedels en een ruime pan met een laag gezouten water voor de snijbonen en broccoli.
  2. Kook de noedels (zie tip) in 8-10 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
  3. Leg de snijbonen in stapeltjes, verwijder alleen het steeltje en snij diagonaal in stukjes van ca. 1,5 cm. Voeg bij het kokende water en zet een wekker op 3 minuten. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Voeg na de 3 minuten bij de snijbonen en kook nog ca. 4 minuten tot beide groenten beetgaar zijn.
  4. Verwarm olie in een grote koekenpan Snij de kastanjechampignons in plakjes en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Hak intussen de knoflook fijn. Voeg op het laatst de helft(!) van de knoflook en wat zout toe.
  5. Kluts de eieren los in een kom met een scheutje melk, de sambal, sojasaus en peper. Voeg de uitgelekte noedels toe samen met de champignons. Verwarm nog wat olie in de koekenpan (bij 4p zijn waarschijnlijk twee koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar) en bak de omelet een beetje bruin en net gaar.
  6. Schil en rasp de gember. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Spoel de snijbiet af en snij in stukjes. Voeg toe en bak tot geslonken.
  7. Rasp de limoenschil en snij de limoen daarna in partjes.
  8. Voeg als de snijbiet geslonken is de andere helft van de knoflook, broccoli en snijbonen toe en schep een paar keer om. Breng op smaak met de limoenrasp, zout, peper en chilivlokken en/of een lepeltje sesamolie als je dat in huis hebt.
  9. Laat ieder zelf limoensap naar smaak over de groenten persen. Serveer met de cashewnoten en de omelet.
  10. Je eet deze week twee keer noedels. Kook ze eventueel allemaal tegelijk en bewaar wat je niet gebruikt in de koelkast. En heb je veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook voor dit recept dan ca. twee keer zo veel noedels. Doe de helft in de omelet en bak de andere helft even mee met de groenten. Breng op smaak met nog wat sojasaus.