Paarse aardappelsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Agria aardappelen
- 15 gram dille
- 100 gram roodlof
In Huis
- 150 gram mayonaise
- 2 el citroensap
- 2 el water
Recept stappen
- Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze wat afkoelen.
- Maak in de tussentijd de dressing. Meng de mayonaise, dille, citroensap, water, zeezout en de peper goed door elkaar en hou een beetje dille apart voor de garnering.
- Zorg dat de dressing iets vloeibaar wordt. Voeg dus zo nodig nog wat water doe, afhankelijk van de dikte van de mayonaise die je gebruikt.
- Verdeel de roodlof over een platte schaal.
- Leg de aardappelen erop en lepel er wat dressing over. Garneer met nog wat dille.
- Dit gerecht combineert goed met gerookte forel of gerookte zalm. Deze kun je gewoon voorzichtig door de salade scheppen.