Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ovenschotel met witte bonen in tomatensaus, groentepuree en vegan kaas

Vegan

  • Totale tijd minuten
2025 02

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram aardappel Doré
  • 300 gram witte kool
  • 1 stuks gele ui
  • 200 gram wortel
  • 3 stengel bleekselderij
  • 2 blik tomatenstukjes
  • 2 potjes witte bonen
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 zakje Vegan kaas geraspt
  • 1 bakje panko

In Huis

  • olie of boter om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 2 tl tijm gedroogd
  • 2 el balsamicoazijn
  • klont vegan boter voor de puree
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Snij de witte kool in dunne sliertjes en leg op de aardappelen als het water kookt. Kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snipper intussen de ui. Verwarm olie in een wok of koekenpan en fruit de ui. Schil de wortel en snij in halve maantjes, voeg toe. Snij de bleekselderij in plakjes en hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 5 minuten tot de wortel beetgaar is.
  4. Voeg het paprikapoeder, chilivlokken en de tijm toe, bak kort mee. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de tomatenstukjes en de witte bonen (met aanhangend vocht) toe. Meng goed door elkaar. Roer er nog een beetje water (ca. 1,5 el bij 2p). Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Bewaar een klein deel ter garnering en roer de rest bij de bonen.
  6. Giet de aardappelen en kool af maar bewaar wat kookvocht(!). Stamp goed fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep het bonenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de puree over het bonenmengsel.
  8. Meng de vegan geraspte kaas met de panko in een schaaltje.
  9. Verdeel het vegan kaas-panko mengsel over de puree en zet ca. 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant.
  10. Bestrooi naar smaak met de overgebleven fijngehakte peterselie en serveer.