Ovenschotel met vegan gehakt, palmkool en Alde Fryske kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 2 stuks ui
- 500 gram vegan gehakt
- 400 gram palmkool
- 200 gram Alde Fryske kaas
In Huis
- om te bakken olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 scheutje melk
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de aardappels, snij in grote stukken en zet op in water met zout. Kook in ca. 20 minuten gaar.
- Snij de nerf uit de palmkool en snij in repen.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn (houd knoflook apart). Zet een koekenpan met wat olie op het vuur en fruit de ui zachtjes tot deze glazig begint te worden.
- Als de ui zacht is, voeg het vegan gehakt en 1/3de (!) van de knoflook toe met kerriepoeder, paprikapoeder en een flinke snuf zout. Bak het gehakt bruin en een beetje knapperig. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak.
- Doe het vegan gehakt in een ingevette ovenschaal en veeg de pan schoon met keukenpapier of spoel even om.
- Doe wat olie in de pan en fruit de andere 2/3 van de knoflook heel kort (30 sec.) zonder te laten verbranden. Voeg dan de reepjes palmkool toe en scheutje water. Laat ca. 8 minuten afgedekt smoren.
- Stamp ondertussen de aardappels tot een puree met een scheutje melk en zoveel olijfolie tot je een smeuïge puree hebt. Maak af met peper en zout.
- Leg de palmkool op het gehakt in de oven schaal en daar bovenop de puree. Maak af met een laagje geraspte kaas. Zet gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.