Ovenschotel met vegagehakt, aardappel en snijbiet
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo aardappelen kruimig
- 2 uien
- 2 pakjes vegagehakt
- 700 gram snijbiet
- 200 gram geraspte kaas
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- om te bakken olijfolie
- scheutje melk
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de aardappels, snij in grote stukken en zet op in water met zout. Kook in ca. 20 minuten gaar.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui zachtjes tot deze glazig is.
- Voeg het vegagehakt toe met 1/3de (!) van de knoflook, de kerrie- en paprikapoeder en eventueel een snuf zout. Bak het gehakt bruin en een beetje knapperig. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak.
- Spoel de bladeren snijbiet af, snij intussen de stengels in stukjes van ca. 2 cm en het blad in repen.
- Doe het vegagehakt in een ingevette ovenschaal en veeg de pan schoon met keukenpapier of spoel even om.
- Verwarm wat olie in de pan, roerbak de snijbiet ca. 4 minuten tot ze geslonken is. Voeg de resterende knoflook toe en schud even om. Breng op smaak met peper en zout.
- Stamp de aardappels tot een puree met een klein scheutje melk en zoveel olijfolie tot je een smeuïge puree hebt. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg de snijbiet op het gehakt in de ovenschaal en daar bovenop de puree. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.