Ovenschotel met umamilinzen, paprika en koolrabi
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Doré aardappels
- 1 stuks koolrabi
- 1 stuks ui
- 300 gram peen
- 1 stuks paprika
- 1 bakje ragù specerijen
- 100 gram tomatenpuree
- 2 pot linzen
- 100 gram geraspte kaas pittig
In Huis
- klont boter
- 2 teen knoflook
- 100 ml rode wijn
- 100 ml water
- 0.5 blokje voor 500 ml groentebouillon
- 2 el ketjap asin of sojasaus
- 4 tl mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels en de koolrabi. Snij in stukken en zet net onder water in een grote afdekbare pan. Voeg zout toe, dek af en breng aan de kook. Kook 15-20 minuten vanaf dat het water kookt.
- Snipper de ui en fruit in een goede klont vegan boter in een hapjespan. Voeg wat zout toe. Schil de peen en snij in halve maantjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg bij de ui.
- Hak de knoflook fijn en voeg toe, samen met het bakje specerijen. Schep om. Maak als de groenten beetgaar zijn een ruimte in het midden en bak daar de tomatenpuree 1 minuutje mee om te ontzuren. Blus (optioneel) af met de rode wijn. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij.
- Giet de linzen af en voeg toe aan de groenten. Roer de ketjap asin (of sojasaus) erdoor.
- Verwarm de oven voor op grill-stand.
- Giet de aardappels en koolrabi af. Bewaar een beetje kookvocht en stamp tot een grove puree. Voeg olijfolie toe en schep samen met de geraspte kaas erdoor. Voeg mosterd en peper toe en check op zout.
- Doe het linzenmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree eroverheen. Maak met een vork patroontjes. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven tot er een mooi bruin korstje is (ca. 5 minuten).
- Goed te weten: in het ragú specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl venkelzaad en 2 tl gedroogde tijm en 1 tl gedroogde rozemarijn. In het 2p bakje zit de helft.