Ovenschotel met runder-hertgehakt, paprika, koolrabi en puree met kaas
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1200 gram aardappelen Doré
- 300 gram (ca.) koolrabi
- 400 gram runder-hertgehakt gekruid (NB)
- 1 stuks gele ui
- 2 stuks rode paprika
- 140 gram tomatenpuree
- 100 gram geraspte kaas jong belegen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 el mosterd
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- NB: Het gehakt is gekruid met korianderpoeder, komijnpoeder, venkelzaad, gedroogde tijm en rozemarijn. Let op! Het is al gezouten.
- Schil de aardappelen en snij in kleine stukken. Schil de koolrabi (met name de onderkant grondig) en snij iets kleiner. Zet samen net onder water. Voeg zout toe, dek af en breng aan de kook. Kook in ca. 15 minuten gaar.
- Bak het gehakt rul in wat olie. Hak de knoflook fijn en bak even mee.
- Snipper de ui en snij de paprika in stukjes. Voeg bij het gehakt als het dichtgeschroeid is en bak een paar minuten mee.
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Voeg als de paprika beetgaar is de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee om te ontzuren.
- Giet de aardappels en koolrabi af. Bewaar een kommetje kookvocht en stamp tot een grove puree. Maak de puree smeuïg met wat kookvocht en olijfolie extra vierge en schep er de geraspte kaas doorheen. Breng goed op smaak met de mosterd, peper en zout.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree eroverheen. Maak met een vork patroontjes in de puree voor een krokanter korstje. Besprenkel met wat olijfolie en zet in de oven tot er een mooi bruin korstje is (ca. 5 minuten).