Ovenschotel met ragù-gehakt, paprika en koolrabi
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Doré aardappels
- 2 stuks koolrabi
- 400 gram rundergehakt ragù gekruid
- 1 stuks ui
- 2 stuks rode paprika
- 100 gram tomatenpuree
- 100 gram geraspte kaas pittig
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 4 tl mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels en de koolrabi. Snij in stukken en zet net onder water in een grote afdekbare pan. Voeg zout toe, dek af en breng aan de kook. Kook 15-20 minuten vanaf dat het water kookt.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan of wok in wat olie. Hak de knoflook fijn en bak even mee.
- Snipper de ui en snij de paprika in stukjes. Voeg bij het gehakt als het dichtgeschroeid is en bak een paar minuten mee.
- Verwarm de oven voor op grill-stand.
- Voeg als de paprika beetgaar is de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee om te ontzuren.
- Giet de aardappels en koolrabi af. Bewaar een kommetje kookvocht en stamp tot een grove puree. Maak smeuïg met wat kookvocht en olijfolie en schep de geraspte kaas erdoor. Voeg mosterd en peper toe en check op zout.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree eroverheen. Maak met een vork patroontjes. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven tot er een mooi bruin korstje is (ca. 5 minuten).
- Goed te weten: Het gehakt is gekruid met korianderpoeder, komijnpoeder, venkelzaad, gedroogde tijm en rozemarijn. LET OP! Het is al gezouten.