Ovenschotel met prei, kipgehakt en appel
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 900 gram Doré kruimige aardappel
- 1 stuks sjalot
- 2 stuks prei
- 4 stuks Delbare appel
- 400 gram kipgehakt
In Huis
- 1 teen knoflook
- klontje boter
- olie om te bakken
- 2 tl kerriepoeder
- scheut melk
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in grove stukken. Zet op in gezouten water en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
- Halveer de prei en snij in dunne ringen en was grondig.
- Schil 2/3e van de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
- Verwarm een klontje boter samen met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de sjalot glazig.
- Voeg de knoflook en het kipgehakt toe en bak rul. Voeg na een paar minuten de prei, blokjes appel en kerriepoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de aardappels af en stamp tot een gladde puree met een scheutje melk en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de ovenschaal met het gehakt mengsel en vervolgens met de puree. Snij de achtergehouden appel in plakjes en bedek hier de ovenschotel mee.
- Besprenkel de ovenschotel met olie en bak 10 minuten in de oven en vervolgens nog 5 minuten onder de grill.