Ovenschotel met kalfsgehakt en paksoi
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Agria aardappelen
- 2 stuk(s) Uien
- 500 g Kalfsgehakt
- 2 stuk(s) Paksoi
- 1 zakje(s) Geraspte kaas
In Huis
- om te bakken Olijfolie
- 3 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Kerriepoeder
- 2 tl Paprikapoeder
- 1 scheutje(s) Melk
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de aardappels, snij ze in grote stukken en kook gaar in ca. 20 minuten.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een koekenpan met wat olie op het vuur en fruit de ui zachtjes tot deze glazig begint te worden.
- Als de ui zacht is, voeg het gehakt en 1/3 van de knoflook toe met kerriepoeder, paprikapoeder en een flinke snuf zout. Bak het gehakt rul. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak.
- Snij de onderkant van de paksoi, haal de bladeren eraf en was deze goed.
- Snij de paksoi in stukjes van ca. 2cm. Hou het wit en het loof gescheiden.
- Doe het gehakt wanneer rul in een ingevette ovenschaal en veeg de pan schoon met keukenpapier of spoel even om.
- Doe wat olie in de pan en fruit de andere 2/3 van de knoflook heel kort (30 sec.) zonder te laten verbranden. Voeg dan het wit van de paksoi toe en roerbak ca. 4 minuten, tot het een klein beetje zacht beginnen te worden. Voeg dan het gesneden loof toe en roerbak even tot het blad een beetje begint te slinken. Maak de paksoi goed op smaak met peper en zout en eventueel een snuf kerriepoeder.
- Stamp ondertussen de aardappels tot een puree met een scheutje melk en zoveel olijfolie totdat je een smeuige puree hebt. Maak af met peper en zout.
- Leg de paksoi op het gehakt in de ovenschaal en daar bovenop de puree. Maak af met een laagje geraspte kaas. Zet gedurende 15-20 minuten in de oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.
- Serveer de ovenschotel met kalfsgehakt en paksoi.
- Wijnsuggestie: Costieres de Nimes Les Gres - Domaine de Poulvarel (Rhone, Frankrijk)
- NB. de Agria aardappelen zijn de grote aardappelen.