Ovenschotel met gehakt, spitskool en rozijnen
Rund, Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 50 gram rozijnen
- 1000 gram Doré kruimige aardappelen
- 1 stuks banaansjalot
- 400 gram half-om-half gehakt
- 500 gram spitskool
- 2 stuks prei
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 3 tl kerriepoeder
- scheutje melk
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de rozijnen in een bakje warm water om te wellen.
- Schil de aardappels en snij in stukken. Zet op in een laagje gezouten water en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn. Voeg het gehakt en 1/3 van de knoflook toe samen met het paprikapoeder en een flinke snuf zout. Bak het gehakt rul. Proef of het gekruid genoeg is naar je smaak. Snij intussen de spitskool in dunne reepjes. Snij de prei in ringen en was goed.
- Doe het gehakt wanneer het rul is in een ingevette ovenschaal. Voeg wat olie in de pan en fruit het kerriepoeder met de andere 2/3 van de knoflook heel kort (30 sec). Voeg dan de spitskool en de prei toe en roerbak goed om. Dek af en laat op laag vuur gaar en zacht worden in ongeveer 10 minuten.
- Giet de rozijnen af en meng door de spitskool. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Stamp intussen de aardappels met een scheutje melk en wat olijfolie totdat je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de groenten op het gehakt in de ovenschaal en daar bovenop de puree. Sprenkel er nog wat olijfolie over en zet gedurende 15 tot 20 minuten in de oven, totdat er een mooi bruin korstje op zit.