Ovenrisotto met worst, tomaat, paprika & kropsla
Varken
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks varkenssaucijs
- 1 stuks ui
- 1 el rozemarijn
- 1 stuks venkel
- 2 stuks paprika
- 300 gram Blue Japonrijst
- 1 blikje tomatenblokjes
- 0.5 krop sla
- 0.5 bosje peterselie
In Huis
- om te bakken olie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- 250 ml kokend water
- 1 blokje kippenbouillon
- simpele vinaigrette
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zoek een pan met deksel die in de oven kan. Bijv een braadpan (zie tip). Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Verhit olie in de braadpan. Snij de worst in plakjes van 1 cm. Bak even goed aan. Snipper de ui, hak de rozemarijnnaaldjes fijn, voeg toe. Hak de knoflook, snij de venkel en paprika in stukjes, bak een paar minuten mee. Voeg de blue japonrijst toe en roer een minuutje om tot de korrels glazig zijn. Voeg de azijn (of wijn als je dat in huis hebt) toe en laat even verdampen.
- Pureer de tomatenblokjes met het kokende water en het bouillonblokje in een maatbeker met behulp van een staafmixer. Giet bij de rijst. Voeg peper toe. Breng al roerend aan de kook en schuif dan met deksel en al in de oven.
- In principe moet de risotto na 18-20 minuten al het vocht hebben opgenomen en gaar zijn. Check tussendoor want elke oven is verschillend, voeg eventueel nog wat water toe.
- Maak in een slakom een simpele vinaigrette bijv. (bij 4p): 3 el olijfolie, 1 el balsamico, 1 tl mosterd en wat peper en zout. Pluk de blaadjes van de sla en was m.b.v. een slacentrifuge. Meng door de vinaigrette.
- Hak de peterselie fijn en strooi over de risotto. Serveer met de sla.
- Als je geen ovenbestendige pan hebt, kan je de risotto ook in een wok of koekenpan op het fornuis bereiden. Je kan dezelfde bereidingswijze aanhouden alleen laat je het op het fornuis staan i.p.v. in de oven. Je hebt misschien iets meer water nodig.