Ovenrisotto met paddenstoelen, gebakken hertenworst en gekaramelliseerde rode uien
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g paddenstoelen
- 2 stuk(s) rode ui
- 4 stuk(s) hertenworst met porcini
- 1 stuk(s) iien
In Huis
- 1 stuk(s) mozzarella
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 2 teentje(s) knoflook
- 300 g risottorijst
- 1000 ml groentebouillon
- 100 g parmezaanse kaas
- 35 g boter
- 3 el rode wijnazijn
- 1 el basterdsuiker
- 2 el olijfolie
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de Parmezaanse kaas. Maak 1 liter groentebouillon en houd warm. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
- Verhit de olie en de eetlepel boter in een koekenpan en bak hier in de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
- Voeg de champignons toe en bak tot de champignons bruin beginnen te worden.
- Doe de rijst, bouillon en gebakken champignons in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
- Schuif in het midden van de oven en bak ca. 40 minuten tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Check tussendoor of er nog genoeg bouillon in de ovenschaal zit. Voeg zo nodig nog wat water of bouillon toe.
- Maak terwijl de risotto in de oven staat de worst en uien. Snijd de rode uien in dikke ringen en bak bruin in de boter. Voeg de wijnazijn en de bruine basterdsuiker toe en laat karamelliseren op laag vuur.
- Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin. Draai het vuur laag en laat de worstjes garen in ca. 5 minuten.
- Haal als de rijst beetgaar is uit de oven en roer er de boter, Parmezaanse kaas en mozzarella door. Serveer met de worst en gekaramelliseerde uien.
- Voor de risotto: 1 bolletje mozzarella, 1 el olijfolie, 1 el boter, 2 teentjes knoflook (zeer fijn gehakt), 300 g risottorijst, 1 l groentebouillon, 100 g (Parmezaanse) kaas (geraspt), 25 g boter, peper, zout