Ovengeroosterde gnocchi met courgette en pittige peensaus en spekreepjes
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 2 stuks courgette
- 600 gram verse gnocchi
- 250 gram peen
- 240 gram spekreepjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- scheut kookroom
- naar smaak chilipoeder
- naar smaak gedroogde oregano
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwarm olie in een soeppan of pan met dikke bodem. Snipper de sjalot en fruit tot deze een beetje bruint. Hak de knoflook fijn en voeg ook toe.
- Snij de courgette in stukken van ongeveer hetzelfde formaat als de gnocchi. Doe samen met de gnocchi in een mengkom, besprenkel met olie, zout en peper en hussel goed. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven voor ca. 15 minuten.
- Schil de peen en snij in kleine blokjes en bak even mee met de sjalot. Vul de pan met water tot de peen net onder staan en kook in ca. 10 minuten tot ze gaar zijn.
- Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg.
- Pureer de peen tot een gladde saus. Voeg een scheut kookroom toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met chilipoeder, gedroogde oregano, zout en peper.
- Schep de geroosterde gnocchi en courgette in diepe borden. Verdeel de spekreepjes en serveer met de gewenste hoeveelheid peensaus.